Мария Гроздева: Антоанета беше на световно ниво, медалът значи много


Мария Гроздева: Антоанета беше на световно ниво, медалът значи много
Снимка: Getty Images

1604 0

Двукратната олимпийска шампионка по спортна стрелба Мария Гроздева похвали съотборничката си Антоанета Костадинова, която взе сребърен медал на Олимпийските игри в Токио. Костадинова завърши втора на 10 метра пистолет и донесе първо отличие за България на Игрите.

"Огромен респект към Антоанета. Тя показа страшно ниво. Днес тя беше на световно, олимпийско ниво.Показа го в квалификациите, показа го и във финала. Преди месец тя беше на една точка от световния рекорд. Действително е в идеална форма. Много съм щастлива, че българската традиция на олимпийски игри продължава и не свършва с мен. Надявам се още и още много, много щастливи мигове да има, тази традиция да се задържи, защото стрелбата е имала много добри шампиони има ги в момента и дано да продължи така и занапред", каза Гроздева.

"Разбира се, че тя може да усети и златната частица (на 25 метра). Им всички данни. Формата й подсказва, че е възможно, но в нашия спорт има и една тънка нишка, която може да се скъса. Ако напрежението е в повече, ако натискът е голям. Може и да не се получи. Но да не мислим за това, дано да успеем", каза още тя. 

"За стрелбата, за България този медал значи много, голяма радост. Сигурна съм, че хората ликуват, макар че беше през нощта българско време, но сега като се събудят, ще разберат. Още първите дни на Олимпийските игри да имаме отличие. Надявам се с всеки следващ ден до края на Олимпиадата да има още, защото спомняте си в Рио какво беше", коментира Мария Гроздева.

Вижте и емоционалното награждаване на Антоанета Костадинова.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Лудогорец


Шимунджа се пребори да вземе ценно свое "оръжие" в Разград

Новият треньор на Лудогорец Анте Шимунджа идва в клуба заедно с двама помощници, включително бъдещия му асистент...

Реклама

Най-четени новини


виж всички