Страхотен Йосиф Миладинов влезе в полуфиналите на 100 м бътерфлай на Олимпийските игри в Токио!


Страхотен Йосиф Миладинов влезе в полуфиналите на 100 м бътерфлай на Олимпийските игри в Токио!
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

12587 0

Йосиф Миладинов се класира за полуфиналите на 100 метра бътерфлай на Олимпийските игри в Токио! Националният рекордьор спечели серията си с време 51.28 секунди, което бе шесто най-бързо време от всички серии. Така Миладинов попадна сред най-бързите 16 плувци, които ще спорят за място на финала в петък (30 юли).

Йосиф Миладинов стартира с резерв и направи малко по-бавни първи 50 метра, като на обръщането не беше сред първите трима. След това обаче Миладинов разгърна плуването си и изпревари всички, за да спечели серията с време 51.28 секунди. Той задмина и идола си Чад ле Кло, който плува в съседен коридор. Миладинов остана на 35 стотни от националния си рекорд.

Другият ни представител на 100 метра бътерфлай - Антъни Иванов, направи по-бавен старт, но след обръщането успя да вдигне темпото и да атакува вторите 50 метра за време от 52.25 секунди - с 32 стотни по-бавно от личния му резултат. Иванов завърши трети в серията, в която никой не успя да слезе под 52 секунди. Иванов остана с 29-о време и не се класира за полуфиналите.

Американецът Каелъб Дресел постави олимпийски рекорд в дисциплината с време 50.39 секунди. Крищоф Милак и Якуб Маерски също успяха да слязат под 51 секунди. Йосиф Миладинов, който има личен резултат от 50.93 секунди, има реални шансове да се пребори за място на финала, ако плува около това си време. Полуфиналните серии започват в 4:30 часа българско време.

ПРЕДИ СЪСТЕЗАНИЕТО:

Антъни Иванов вече се докосна до олимпийския дух, като се състезава в дисциплината 200 метра бътерфлай., но не успя да се класира за полуфиналите. След състезанието Иванов бе разочарован и не можеше да си обясни защо не му се е получило плуването, въпреки че в последно време тренировките му са вървели по план и се е чувствал отлично.

Днес Иванов има още един шанс да разгърне потенциала си, но в по-късия бътерфлай - този на 100 метра. Той е в четвърта серия, за която се класира с време 51.93 секунди. Той ще плува в седми коридор, като всички осем плувци в серията са много равностойни - с квалификационни резултати в рамките на едва 13 стотни.

Другият български плувец в бътерфлая е Йосиф Миладинов, за когото това ще бъде дебютно и единствено състезание на тазгодишните Игри в Токио. Миладинов държи националния рекорд на 100м бътерфлай - 50.93 сек., с което си завоюва и квота за Олимпийските игри. Миладинов е с второ най-силно време в серията и ще плува в пети коридор, а в съседните коридори компания ще му правят Чад ле Кло и Матю Темпъл.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички