Тихомир Иванов: Знам, че резултатът е слаб и това не е оправдание


Тихомир Иванов: Знам, че резултатът е слаб и това не е оправдание
Снимка: GettyImages

1557 0

Състезателят по висок скок Тихомир Иванов се завърна от Олимпийските игри в Токио. 27-годишният атлет постигна едва 2.17 метра в квалификациите и не успя да се класира за финала в дисциплината. Иванов сподели, че му е минало през ума въобще да не участва на Игрите поради контузия.

“Всъщност много малко хора знаеха, че не се чувствам така както преди 20 дни, но успяхме да поработим психологически аз да отида в Токио с идеята, че ще скачам и ще дам максимума от себе си. И наистина дадох максимума от себе си. Просто след самото състезание бях много афектиран, защото видях с какви височини се влиза във финала и ми стана много тъжно, защото това са резултати, които си скачахме на тренировка, точно когато се контузих. Иначе влязохме в състезанието и се борихме мъжки. Знам, че резултатът е слаб и това не е оправдание, но така се случиха обстоятелствата", коментира Иванов.

“Усещам болката само когато скачам и това е нормално, защото контузията ми е на отскачащия крак. Всякакви други упражнения, които правим, дори и двамата сме учудени как нищо не се усеща. Аз още на първия скок усетих болка и ми беше ясно, че на всеки следващ пак ще я усещам и просто стиснах зъби"

"Началната височина си беше доста висока за този форум, имаше състезатели с доста по-слаби резултати, които не успяха да я преодолеят. Аз не се чувствам успял, че я скочих, но просто при тези обстоятелства да не запиша пълна нула си е успех”, добави Тихомир Иванов.

Вижте и кои са петте звезди в леката атлетика, които да следим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички