Тихомир Иванов: Ще дам максимума от себе си в Токио


Тихомир Иванов: Ще дам максимума от себе си в Токио
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1147 0

Българският атлет Тихомир Иванов заминава към Токио днес, 22 юли, за участие на Олимпийските игри в Токио и се бори да се върне с отличие.

"Пътуваме на 22.07 с късен полет през Истанбул и ще пристигнем на 23.07 вечерта в Токио, а там продължаваме с допълнителни тестове и проверка на документи. Процесът ще ни отнеме горе долу 5-6 часа, преди да можем да влезем в селото. Това трябваше да е празник за спорта, но като добавим фактора КОВИД - нищо няма да е същото“, заяви Иванов часове преди да потегли към летището.

Високият ни скачач е единственият мъж от петимата в отбора по лека атлетика, заминаващ към Игрите. "Вълнувам се така, както и когато се класирах за първите ми Игри. Разликата обаче е, че сега всеки има по-големи очаквания, което е нормално. Аз ще дам максимума от себе си“, споделя атлетът.

Той не се е ангажирал с конкретна цел, тъй като самото състезание е много голямо, но ще даде най-доброто от себе си. За да могат състезателите да се аклиматизират преди форума, БФЛА била планирала лагер с лекоатлетите 14 дни по-рано в Токио. Лагерът не се състои, тъй като много малко хора успяват да се класират за Игрите, а минимумът е 10 човека.

Строгите противоепидемични мерки в Япония налагат ограничения да няма публика на стадиона. "Най-близките хора до мен няма да могат да дойдат, но пък за това последните няколко дни, докато съм в България, моята годеница е с мен“. Иванов скача на 30.07 от 9:15 сутринта местно време. А ето какво каза Ивет Лалова преди заминаване. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички