Причината, отказала Стойка Кръстева от бокса след златото от Токио 2020


Причината, отказала Стойка Кръстева от бокса след златото от Токио 2020
Снимка: БОК, Костадин Андонов, StartPhoto

7906 0

Стойка Кръстева бе един от героите за България на Олимпийските игри в Токио, след като завоюва златото в своята категория. Въпреки това само няколко седмици по-късно тя обяви, че категорично приключва състезателната си кариера в бокса и ще се насочи повече към това да бъде треньор.

Самата Кръстева признава няколко дни, след като обяви това решение, че всъщност в основата стои фактор от личния живот. А именно, че със своя партньор сериозно обмислят да си имат дете и че е време за това.

"Да, това бе една от причините да приключа със спорта. Човек трябва да помисли в тази посока. Време е. Решението да сложа край на кариерата си беше трудно дотолкова, доколкото винаги си мислиш, че може и още, и още и така и не идва време да кажеш край. Не съм мислила никога за следващата олимпиада. Единственото, което ме стимулираше да продължа, бе Световното първенство и евентуален успех там. Годинките обаче си вървят и трябва да бъдем разумни" - започна тя пред "Монитор".

"Мисля, че още е рано да кажа дали виждам следващата Стойка в моята група състезатели. Всичко зависи от трудолюбието и упоритостта им в тренировките, но мисля, че има таланти" - допълни още тя. А какви бяха първите думи на Стойка Кръстева, след като стана ясно, че приключва с бокса?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички