Чудесно начало за Полина Трифонова на Олимпиадата в Токио, българката влезе в основната схема


Чудесно начало за Полина Трифонова на Олимпиадата в Токио, българката влезе в основната схема
Снимка: Lap.bg

5685 0

Полина Трифонова започна по прекрасен начин участието си на Олимпиадата в Токио и се класира за основната схема на турнира по тенис на маса! Българката се наложи с 4:1 гейма (8:11, 11:6, 11:5 и 12:10) над камерунката Сара Ханфу за 38 минути игра!

Въпреки че загуби първия гейм, Трифонова показа повече класа и успя да обърне развоя на мача. В първия кръг от основната схема тя ще се изправи срещу Сара де Нуте от Люксембург, а двубоят трябва да започне около 15:45ч. българско време в събота (24 юли)!

Ето и как се разви първият мач на Полина Трифонова на Олимпиадата в Токио:

Гейм 1:

Полина поведе с 3:0 точки, но след това допусна изравняване при 4:4. Точките продължиха да вървят "ръка за ръка" и се стигна до 7:7. След това представителката на Камерун заигра по-добре и поведе с 10:7, а впоследствие и затвори първия гейм с 11:8.

Гейм 2:

Ханфу поведе с 2:0, но нашето момиче набързо върна двете точки. Състезателката от Камерун направи пробив и поведе с 5:3. Полина успя да се събере и да стигне до 7:7, а след това и да обърне резултата до 10:8 в своя полза. На свой сервис българката нямаше проблеми да затвори втората част с 11:8.

Гейм 3: 

Третият гейм също започна оспорвано и равенството бе фиксирано на 3:3, а след това и на 5:5. Полина намери ритъма си в правилния момент и поведе с 9:5. Накрая тя успя да спечели гейма с 11:6.

Гейм 4:

Както и в предишните части, в началото се стигна до равенство - 3:3. След това Полина Трифонова спечели двете си подавания и поведе с 5:3, а после осъществи и два пробива за 7:3. Впоследствие българката нямаше проблеми да спечели гейма с 11:5.

Гейм 5:

Изглежда, че Ханфу видя накъде отиват нещата и допусна изоставане от 0:5 в тази част. Преднината се запази и Полина поведе с 8:4, но след това се отпусна и се стигна до 10:10. Все пак българката успя да затвори мача с 12:10 и да се класира за първия кръг на турнира в Токио!

ПРЕДИ МАЧА

Срещата е от предварителния кръг на турнира по тенис на маса, където играят най-ниско класираните в световната ранглиста тенисистки (повече за жребия тук). Сара Ханфу има олимпийски опит като участва на Игрите в Лондон през 2012 г. Там тя премина предварителния кръг и достигна първи кръг, където претърпя поражение от Сян И Фанг.

Полина Трифонова е първата ни представителка по тенис на маса на олимпийски игри от 1992 г. насам. Тогава в Барселона участва Даниел Гергелчева. Класирането на Полина дойде след като делегацията на Северна Корея се отказа от участие на Игрите в Токио.

В олимпийската квалификация в Португалия Полина завърши на пето място, като само първите 4 получиха квоти за Токио. Именно невъзможността на северкнокорейската тенисистка да замине в Япония обаче позволи на Трифонова да намери място сред световния спортен елит.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички