Калоян Левтеров не успя да разгърне плуването си и завърши последен в серията си на Олимпийските игри


Калоян Левтеров не успя да разгърне плуването си и завърши последен в серията си на Олимпийските игри
Снимка: Lap.bg

5314 0

Плувецът Калоян Левтеров завърши последен в серията си в дисциплината 100 метра гръб на Олимпийските игри в Токио. 18-годишният талант не успя да се доближи до националния си рекорд, като времето му (55.60 сек.) е твърде слабо, за да се класира сред най-добрите 16 в следващата фаза на 100 метра гръб.

Класирането му в серията беше очаквано, след като българинът влезе с най-слабо време - 54.96 сек. Това беше с 64 сек. по-бързо от времето, което даде Калоян по време на състезанието. Най-бърз в серия №2 беше полякът Кацпер Стоковски, който слезе под 54 секунди - 53.99.

Левтеров призна, че е бил нервен преди първия си старт на Олимпийски игри. Той ще се готви за другата дисциплина, в която ще участва в Токио - 200 метра гръб. Там той се надява да се доближи повече до конкуренцията в дисциплината и да плува около най-доброто си време.

ПРЕДИ СЪСТЕЗАНИЕТО

Роденият през 2003 г. Левтеров ще се състезава на 100 и 200 метра гръб. В серията на 100 метра Левтеров влезе с най-слабо време - 54.96 секунди, като ще е в коридор номер 7. С най-силно време в серията е чехът Ян Чейка - 53.84 секунди.

В същата серия са Франсишко Сантош от Португалия, Дилън Картън от Тринидад и Тобаго, Михаел Лайтаровски от Израел и Каспер Стоковски от Полша. Сериите в дисциплината са 6, като продължават 16-те плувци, дали най-добро време в квалификациите.

18-годишният Левтеров вече има опит на Европейското първенство в Будапеща, което се състоя миналата година. Там той се състезава на 50, 100 и 200 метра гръб, както и в щафетата на 4x100 метра.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички