Жалко: Янислав Герчев напусна Игрите в Токио след загуба на 1/8-финалите в джудото


Жалко: Янислав Герчев напусна Игрите в Токио след загуба на 1/8-финалите в джудото
Снимка: LAP.bg/Ilian Telkedjiev

4838 0

Янислав Герчев приключи участието си на Олимпийските игри в Токио. Българинът се справи с Ленин Пресиадо на 1/16-финалите, но след това бе победен с "ипон" от Йунг Вей Янг. Така България вече остана с 41 представители в Япония!

ЯНИСЛАВ ГЕРЧЕВ - Ленин Пресиадо (1/16-финал)

Срещата бе с продължителност 4 минути и започна доста оспорвано и открито. Пресиадо получи две наказания в началото и средата на двубоя. Нито един от двамата джудисти не успя да отбележи точка и така се стигна до продължения без време. Тогава Пресиадо получи 3-то наказание и автоматично загуби мача!

ЯНИСЛАВ ГЕРЧЕВ - Йунг Вей Янг (1/8-финал)

Представителят на Китайско Тайпе започна по-настоятелно срещата, но Герчев се защитаваше добре. Минута преди края българинът се измъкна от трудна ситуация, в която бе притиснат на тепиха. И в тази среща не бе отбелязана точка в редовните 4 минути и се стигна до продължения и т.нар. "Златна оценка". 

Герчев получи едно наказание в продължението за неправилен захват, а впоследствие загуби с "ипон" мача и така отпадна от Олимпиадата в Токио!

ПРЕДИ МАЧА

Както вече споменахме, програмата за този спорт започва в 05:00 часа българско време. При най-доброто стечение на обстоятелствата за Герчев, той ще излезе на тепиха 3 пъти в периода от 05:00 часа до 08:30 българско време.

Именно тогава ще се изиграят първите елиминации и ще се стигне чак до четвъртфиналите, които също ще се състоят тогава. Програмата за двубоите, които предстоят след това, ще продължи в 11:00 часа българско време.

Тогава ще се изиграят първо репешажите и полуфиналите при жените, след това тези при мъжете, а накрая битките за бронзовите медали и финалите. Така още в края на деня ще приключат дисциплините "джудо - 48 кг. жени" и "джудо - 60 кг. мъже", където е Герчев.

Най-голямото постижение в кариерата на първия опонент на българина на тепиха - Ленин Пресиадо, е спечеленият златен медал на Панамериканските игри през 2015 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички