Даниел Асенов спечели първия си мач на Олимпийските игри в Токио


Даниел Асенов спечели първия си мач на Олимпийските игри в Токио
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

22941 0

Българският боксьор Даниел Асенов започна участието си на Олимпийските игри в Токио с победа срещу румънеца Козмин-Петре Гирлеану. Асенов спечели с еднолично решение на съдиите, като не остави шанс на по-неопитния си съперник. Българинът изигра тактически грамотно сблъсъка и спечели място на 1/8-финалите в категория "муха".

Съперник в 1/8-финалите ще е европейският шампион Габриел Ескобар. Испанецът победи представителя на аржентина Рамон Кирога. Срещата е на 31 юли от 11:30 ч.

ТРЕТИ РУНД

Асенов започна по-дефанзивно рунда, като се опита да дебне противника си на контраатаки. Българинът допусна няколко прави удара от съперника си. Румънеът показа висока скорост, като Асенов се опита да спазва дистанцията. Гирлеану обаче направи добра серия като притисна съперника си до въжетата. Българинът изигра мача тактически грамотно и го взе с единодушно решение на съдиите.

ВТОРИ РУНД

Рундът започна с размяна на удари в тялото, Асенов заложи на ниски удари, с което притисна съперника си. Гирлеану се опита да отвърне, но Асенов задържа ръцете си горе, което му помогна да избегне по-сериозен удар. Мачът продължи в динамично темпо, като румънецът нанесе добър десен към края на рунда.

ПЪРВИ РУНД

Българинът започна малко по-уверено срещата, атакува с предимно прави удари и най-често ляво кроше. Румънецът разчиташе на обратния си гард, като показа чувство за ритъм с нелошо дясно кроше. Асенов допусна два удара един след друг. И двамата избраха доста агресивна тактика в първия рунд.

Асенов показа по-голяма класа и петимата съдии отсъдиха рунда в негова полза.

ПРЕДИ МАЧА

Преди 5 години в Рио де Жанейро Асенов завърши на девета позиция, като сега 24-годишният боец е много по-опитен. За времето между двете Олимпиади, той стана европейски шампион в Харков (2017) и европейски вицешампион в Минск през 2019 г. Освен това спечели 4 пъти турнира "Странджа".

Неговият съперник Гирлеану е на 22 години, като през 2019 г. стигна 1/4-финалите на европейското първенство в Минск в категория "лека муха". В същата категория той участва и на Световното първенство за младежи в Санкт Петербург през 2016 г. За румънеца това е дебют на олимпийски игри.

Победителят от двубоя ще се изправи срещу спечелилия срещата между Рамон Никанор Кирога от Аржентина и Габриел Ескобар Маскунано от Испания. Този двубой започва в 11:48 ч. и ще е веднага след срещата на Асенов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички