Миглена Селишка загуби в Токио, но запазва шансове за медал


Миглена Селишка загуби в Токио, но запазва шансове за медал
Снимка: БОК, Костадин Андонов - Start-Photo

4018 0

Българската боркиня Миглена Селишка загуби 1/4-финалната си битка на Олимпийските игри в Токио, след като бе победена от американката Сара Ан Хилдебранд. В категория до 50 килограма Селишка загуби от Хилдебранд с технически туш.

Селишка започна по-добре срещата и първа записа точки в мача, изхвърляйки американката извън тепиха. След това обаче Хилдебранд показа надмощие и категорично надигра Селишка, като записа общо 12 точки. Селишка допусна груба грешка, която позволи на американката да натрупа много бързо преднина чрез т.нар. "кръстачка". Така след 1.48 минути срещата приключи.

По този начин Селишка загуби шансове да се бори за олимпийската титла, но все още има шанс да се намеси в битката за бронза. За тази цел Хилдебранд трябва да стигне до финала. При такъв сценарий Селишка ще бъде изтеглена до репешажите, откъдето евентуално да си прокара път към мач за бронза.

„Ситуация, този път беше в наш ущърб, разсея се за секунда, прибраха ѝ краката и кръстачката се получи. Така се получи, ако ѝ се отдаде шанс, тя ще се вдигне и ще изглежда по съвсем друг начин“, сподели старши треньорът на националния отбор по борба при жените Петър Касабов след поражението.

Миглена Селишка стартира с безапелационна победа над поставената под №2 в схемата румънка Емилия Вук. Селишка победи румънката с резултат 6:0 и по този начин се класира за 1/4-финалите. Сара Ан Хилдебранд пък се разправи с туркинята Евин Демиран с 11:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички