Мария Гроздева: Още повече ми тежи, че не завърших подобаващо в Токио


Мария Гроздева: Още повече ми тежи, че не завърших подобаващо в Токио
Снимка: Lap.bg/Любомир Асенов

6429 0

Една от най-големите спортни легенди на България - Мария Гроздева, завърши кариерата си в активния спорт, след като не съумя да се класира за финал на 25 метра пистолет на Олимпийските игри в Токио. С лека тъга тя заяви, че е по-скоро радостна, че приключва с изявите си, но призна, че напоследък ѝ е било тежко заради липса на медали, които печелеше с лекота по-рано през кариерата си. 

Независимо от това, тя остава в историята с 2 златни медала от Олимпиади, общо 5 олимпийски медала, 12 европейски титли и още редица триумфи на континентално и световно ниво. 

"Малко съм натъжена, но като че ли повече съм радостна. Защото, наистина… Приключи се. Край, затворих куфара", сподели двукратната ни олимпийска шампионка пред БНТ1. 

Тя беше изключително емоционална, тъй като сама призна, че никога не ѝ е било достатъчно "просто да участва", а е искала да постигне нещо повече на последните си олимпийски игри. 

"За мен никога не е било достатъчно само да участвам. Когато съм губила, много съм го преживявала. Когато печелех много медали, тези години ми дадоха криле. След което започнах все по-малко и по-малко медали. И това много ми тежеше. Още повече ми тежи сега, че не успях да завърша подобаващо, както ми се искаше на мен", сподели още бившата олимпийска шампионка. 

Тя не успя да премине квалификациите на 10 и 25 метра, но пък беше изключително щастлива от триумфа на Антоанета Костадинова - вижте какво сподели Гроздева за прекрасните изяви на Костадинова и медала ѝ в Токио

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички