Любомир Епитропов - една от младите ни "акули", които ще атакуват Токио 2020


Любомир Епитропов - една от младите ни "акули", които ще атакуват Токио 2020
Снимка: facebook.com/lyubo.epitropov

2054 0

Олимпийските игри в Токио 2020 чукат на вратата, макар и с едногодишно закъснение. Пандемията от COVID-19 обърка плановете на всички, включително и на организаторите на най-голямото спортно събитие. XXXII летни олимпийски игри все пак ще се състоят - от 23 юли до 8 август. България ще бъде представлявана от 42 състезатели в 14 спорта. SportLive Ви представя "Българите в Токио": 

ЛЮБОМИР ЕПИТРОПОВ - ПЛУВАНЕ

След година и половина и четири опита търновецът Любомир Епитропов сбъдна най-голямата мечта на всеки спортист - да участва на олимпиада. 22-годишният плувец си заслужи място на Игрите в Токио след покрит норматив "А" и нов национален рекорд в коронната му дисциплина 200 метра бруст.

Епитропов започва кариерата си като плувец още през 2009 година, когато той и неговото семейство избират плуването пред каратето и леката атлетика. Причината - плуването е спорт, който развива комплексно цялото тяло. И изглежда, че спортът му се удава, защото резултатите не закъсняват.

През юношеските си години Епитропов се развива и показва, че има потенциал за нещо голямо в плуването. Към днешна дата той е национален рекордьор в две дисциплини - 100 и 200 метра бруст. Младокът избира да замине за САЩ, където да учи и тренира. Той е студент в Тенеси.

На Световното първенство в Китай през 2019 година завършва на 25-о място на 200 метра бруст, като тогава е само на 20 години. През тази година, по време на Европейското първенство в Будапеща, става 13-и. Именно там той покрива норматив "А" за Токио, с което и поставя нов национален рекорд.

За Токио Епитропов не иска да се обременява с очаквания за класиране. Единственото му желание е да даде най-доброто от себе си и да покаже на какво е способен. В конкурентен спорт като плуването всяка стотна е от решаващо значение. За Епитропов обаче Токио 2020 е само "трамплин" в неговата кариера, която определено има светло бъдеще.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички