Личен рекорд донесе осмо място за България на Параолимпиадата в Токио


Личен рекорд донесе осмо място за България на Параолимпиадата в Токио
Снимка: Интернет

2867 0

Представителката на България в хвърлянето на копие Фатме Исмаил остана на осмо място на Параолимпийските игри в Токио. 23-годишната Исмаил, за която това беше дебют на параолимпиада, успя да подобри личния си рекорд, но това не ѝ стигна за място на почетната стълбичка.

Исмаил се състезава в дисциплината F12, като направи 5 успешни опита. С последния си опит тя подобри личния си резултат, след като хвърли копието на 26,84 метра, подобрявайки с над метър и половина предишния си най-добър резултат (25,15 м). В предишните си опити тя хвърли 25.52, 17.93, 24.88 и 21.10. Шестият ѝ опит пък бе фаул.

Победителка в тази дисциплина стана представиталката на Узбекистан Нозимахон Каюмова, която хвърли 42.59 м и така подобри личното си постижение за сезона. Сребърният медал остана за китайката Юпин Жао с 41.85 м, а с бронза се окичи Лизавета Пятренка от Беларус с постижение от 38.99 м.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички