Катрин Тасева - "Златната" усмивка на България, зад която се крият много болка и лишения


Катрин Тасева - "Златната" усмивка на България, зад която се крият много болка и лишения
Снимка: Getty Images

6769 0

Олимпийските игри в Токио 2020 са към своя край. В заключителната фаза на най-голямото спортно събитие предстоят още няколко български участия, които заслужават внимание. SportLive Ви представя "Българите в Токио": 

КАТРИН ТАСЕВА - ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА

Катрин Тасева започва да се занимава с художествена гимнастика още на 3-годишна възраст. Родената в Самоков през 1997 година грация се влюбва в спорта, за който бързо показва, че има вроден талант. Катрин все още си спомня първите тренировки, в които е падала по глава. Но днес тя е една от най-добрите състезателки в художествената гимнастика в световен мащаб.

За да стигне до световните върхове, Тасева ежедневно преодолява много болка и лишения. Самата тя признава, че най-голямата ѝ трудност е да сваля килограми. Заради структурата си Катрин трябва много да внимава с формата си, тъй като лесно качва килограми, а трудно ги сваля. Постоянната мисъл за диети и режими неведнъж са карали Тасева да се замисли за отказване, но винаги е успявала да се събере и да продължи напред.

Нейните успехи не закъсняват - през 2017 година тя печели сребърен медал на финала с лента на Европейското първенство в Будапеща. Година по-късно взима сребро и отборно, но този път на Световното първенство в София. През 2019-а печели бронз в отборното състезание на Европейското в Баку. През същата година печели два индивидуални медала и от Европейските игри в Минск.

За всяко едно състезание Тасева полага неимоверни усилия, за да подготви изключително трудни съчетания, които от своя страна изискват оптимална физическа и техническа форма. В свободното си време обича да практикува бокс и тенис. Тя е студент в Националната спортна академия, но има желание да учи и в НАТФИЗ - занимава ѝ се с актьорско майсторство, и по-конкретно с театър.

През есента на 2019 година Катрин печели квота за Олимпийските игри в Токио. След отлично представяне в индивидуалния многобой на Световното първенство по художествена гимнастика в Баку Тасева си осигурява билет за Токио. Участието на Катрин в многобоя започва на 6 август, когато е квалификацията. Тя е с начален час 4:20 българско време и ще можете да я проследите в Токио 2020 НА ЖИВО в SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички