Изумителна! Тайбе Юсеин грабна бронзов медал на Олимпийските игри след победа за по-малко от 1 минута


Изумителна! Тайбе Юсеин грабна бронзов медал на Олимпийските игри след победа за по-малко от 1 минута
Снимка: БОК, Костадин Андонов - Start-Photo

18054 0

Тайбе Юсеин донесе втори медал на България от Олимпийските игри в Токио, след като завоюва бронза в борбата до 62 килограма при жените. Тя надделя повече от категорично срещу състезателката от Руския олимпийски комитет (РОК) Любов Овчарова - с 10:0.

Тайбе показа защо бе сочена за големия фаворит в този сблъсък и не остави абсолютно никакви шансове на своята противничка. Българската представителка записа много скоростна победа, като не бе изминала и 1 минута от началото на срещата.

ГАЛЕРИЯ: ЕМОЦИОНАЛНАТА ТАЙБЕ ЮСЕИН В ЩУРА РАДОСТ

30-годишната Тайбе Юсеин започна ударно и записа бързи 2 точки, а след това буквално започна да премята Любов Овчарова по тепиха, записвайки точки след точки, докато накрая не осъществи технически туш.

Медалът е втори за нашата страна на Игрите в Токио, като първият такъв дойде в спортната стрелба, където Антоанета Костадинова донесе сребро на България.

МАШИНАТА ТАЙБЕ С ПЪРВИ ДУМИ СЛЕД МЕДАЛА В ТОКИО!

ПЪРВИ ПЕРИОД

Тайбе Юсеин започна ударно срещата и записа бързи 2 точки, а след това започна да премята съперничката си по тепиха и за по-малко от 1 минута след началото на двубоя тя победи с 10:0.

ПРЕДИ МАЧА

Тайбе Юсеин започна по впечатляващ начин участието си на Токио 2020, като първо преодоля Лаис Нунес (Бразилия) на 1/8-финалите с резултат 4:1 в двата периода, а на следващата фаза буквално разби опонентката си Болортя Хурелкхуу (Монголия) за по-малко от минута с 10:0 точки и технически туш.

Капитанката на националния ни отбор имаше много оспорван полуфинал срещу Юкако Кавай от Япония. Там в крайна сметка бе надхитрена от своята съперничка и допусна поражение с 2:3 точки.

Все пак тя ще има шанс да извоюва своя бронзов медал от Игрите, но за целта трябва да се справи с представителката на Руския олимпийски комитет (РОК) Любов Овчарова. Тя също бе отстранена от Юкако Кавай, още на 1/8-финалната фаза, но бе "издърпана" до тази среща за бронза, след като Кавай победи и Тайбе и се класира за финала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички