Ивет Лалова записа най-доброто си бягане за сезона на Игрите в Токио!


Ивет Лалова записа най-доброто си бягане за сезона на Игрите в Токио!
Снимка: GettyImages

25446 0

Ивет Лалова записа за пореден път името си със златни букви в историята на българската лека атлетика. Тя се превърна в първия роден спортист в този спорт, който участва на 5 поредни олимпийски игри

Това 37-годишната софиянка стори в дисциплината 200 метра, като в своята серия записа 5-о време и за съжаление отпадна рано-рано от надпреварата. Самият факт, че на тази възраст обаче се състезава сред най-добрите спринтьорки в света е достоен за уважение. 

Лалова направи добър старт с много силно изстрелване, но не успя да да поддържа темпото на фаворитките. Все пак след виража тя се опита да направи финален спринт и се приближи до Джаксън, която пък изостана от топ 3, но в крайна сметка финишира на 5-о място в серията си.

БЯГАНЕТО НА ИВЕТ ЛАЛОВА В СНИМКИ (ГАЛЕРИЯ) 

Все пак е важно да се отбележи, че Ивет записа време от 23.39, което беше най-доброто за сезона (тя бе записа 23.71 по-рано тази година). Родната спринтьорка лекуваше контузия дълго време и се подготвяше в добро тренировъчно темпо едва в последния месец и е далеч от оптималната си форма. 

За Лалова това са последни олимпийски игри, като в историята ще остане званието "най-бързата бяла жена", което гордо държеше години наред. Тя беше един от най-големите таланти в света и през 2004 година само загатна за това, което може, когато завърши на 4-о място в спринта на 100 метра и на 5-о на 200 метра на Олимпиадата в Атина. 

За съжаление, злокобна контузия я извади от спорта дълго време, но независимо от това тя се върна на пистата и постигна куп успехи. Сред тях сериозно впечатление правят Европейската титла на 100 метра през 2012 година и участието на немислимите за спринтьор 5 олимпиади! 

СНИМКИ: ИВЕТ ПРАЩА ЛЮБОВ И ЦЕЛУВКИ ОТ ТОКИО

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички