"Financial Times": България за момента спечели толкова медали в Токио, колкото се и очакваше


"Financial Times": България за момента спечели толкова медали в Токио, колкото се и очакваше
Снимка: GettyImages

11137 0

Как се движи България към момента на Олимпийските игри по отношение на представяне и завоюване на медали? Всички знаят, че страната ни до този момент е спечелила само едно олимпийско отличие в Токио - среброто на Антоанета Костадинова. Но как се движим според предварителните очаквания - повече ли е очаквал светът от нас, по-малко ли? Отговор на този въпрос даде анализ на авторитетния Financial Times, който разглежда алтернативната класация по медали на Игрите.

И не, няма защо да хулим България - според анализа ние се спеелили точно толкова, колкото се е очаквало от нас. Т.е. ние сме на кота 0 в Токио според очаквания. Общо изданието ни предвижда 4 медала, което не е нереалистично, тъй като предстоят участията на борците и гимнастичките ни.

Анализът разглежда някои основни фактори като размер на населението на страната участничка, икономическата ѝ мощ и минали резултати. Класацията е спрямо резултата, който се очаква да постигне определената държава. Моделът взема предвид икономическите, социалните и политическите характеристики на участващата на Олимпиадата държава.

Към момента най-сериозно е надхвърлил очакванията към себе си Руският олимпийски комитет, който е спечелил към вчерашна дата с 18 медала повече от предвиденото. Следва Австралия с +11, Китай с +9, Нидерландия с +8 и Италия с +5. С 5 медала повече от очакваното засега са спечелили и Нова Зеландия, Китайско Тайпе и Австрия. Швейцария с +4 и Сърбия с +3 допълват то 10 на Financial Times. А кой спортист също ни прослави, без да спечели медал, четете тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички