Да разбиеш фаворит на спортна сила: Какво направи Стойка Кръстева в Токио, но ние не забелязахме?


Да разбиеш фаворит на спортна сила: Какво направи Стойка Кръстева в Токио, но ние не забелязахме?
Снимка: Lap.bg

25439 0

Преди няколко дни българската боксьорка Стойка Кръстева победи американка и се класира на 1/4-финал на Олимпийските игри в Токио. Почти никой обаче не обърна внимание на случилото се в детайли, а българката заслужава да получи похвали за това, което направи.

Какво точно се случи първо ни представя материалът, публикуван на сайта на Европейската боксова конфедерация в деня на мача на Кръстева срещу Вирджиния Фукс. Там съперничката на Стойка в 1/8-финала бе определена като "фаворитът на САЩ", а изходът от двубоя - като "изненадата на деня".

От EUBC посочват, че скоростта на българката ѝ е гарантирала успешни атаки. "Кръстева контролира ефективно втория и третия рунд и се класира на четвъртфиналите, след като победи тежък съперник", пишат от конфедерацията.

От USA Today пък отбелязват, че загубата от Кръстева в Токио може да сложи край на олимпийската кариера на 33-годишната Фукс.

"Мисля, че беше близо. Мислех си, че ще спечеля с непълно съдийско решение, ако трябва да съм честна. Не, не съм добре. Определено дойдох тук, за да спечеля злато, така че съм доста ядосана за това", коментира американката. Повече за Стойка Кръстева, целите и шансовете ѝ в Токио можете да научите тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички