"Българите в Токио": Стойка Кръстева ще търси реванш за 2012-та година


"Българите в Токио": Стойка Кръстева ще търси реванш за 2012-та година
Снимка: Lap.bg

2259 0

Олимпийските игри в Токио 2020 чукат на вратата, макар и с едногодишно закъснение. Пандемията от COVID-19 обърка плановете на всички, включително и на организаторите на най-голямото спортно събитие. XXXII летни олимпийски игри все пак ще се състоят - от 23 юли до 8 август. България ще бъде представлявана от 42 състезатели в 14 спорта. SportLive Ви представя "Българите в Токио":

СТОЙКА КРЪСТЕВА - БОКС (до 51кг)

България ще бъде представена от трима боксьори на Игрите в Токио - Даниел Асенов (52 кг), Стойка Кръстева (51 кг) и Станимира Петрова (57 кг). Те ще бъдат съпровождани в Токио от треньорите Жоел Арате, легендарния Петър Лесов и Борислав Георгиев.

Стойка Кръстева е двукратна европейска шампионка и има има два сребърни медала от световни шампионати. Тя успя да си осигури квота за Токио през европейската квалификация в Париж в началото на месец юни тази година. Това ще бъде нейно второ участие на Летни олимпийски игри, след това през 2012 година в Лондон.

Българската боксьорка се цели в златния медал от Токио 2020, след като преди 9 години във Великобритания загуби на 1/4-финалите от бъдещата двукратна златна медалистка:

"През 2012-а бях на олимпиадата, но сега искам да съм олимпийски шампион. Не искам просто да присъствам там", бе казала Кръстева наскоро.

Боксовият турнир в Токио ще започне още на първия ден след Откриването - 24 юли. Първа от националите ни на ринга ще излезе Станимира Петрова. Ден по-късно (25 юли) е предвидено да започне участието на Стойка Кръстева, а на 26 юли в японската столица излиза Даниел Асенов. Мачовете започват от 1/32-финална фаза!


Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички