Бесният Даниел Асенов: Съдиите вече не знаят какво искат от този бокс!


Бесният Даниел Асенов: Съдиите вече не знаят какво искат от този бокс!
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

5606 0

Българският боксьор Даниел Асенов беше силно разочарован след отпадането си от Олимпийските игри в Токио 2020. Състезателят ни в категория "муха" загуби току-що на 1/8-финалите срещу испанеца Габриел Ескобар. Българинът видя основната причина за поражението си в съдийството.

"Вие гледахте мача, аз нямам какво да коментирам повече. Сами изгледахте мача, сами можете да прецените кой бе по-активният, кой вкара повече точни пасивни удари, които категорично доказват, че съм по-свежият боксьор и че аз искам да победя в тази битка", започна огорченият Асенов пред БНТ.

"За съжаление, съдиите прецениха... Всъщност те не знаят какво искат от този бокс! Първо искат атракция, после искат движение с краката, неточни удари... Това мога да кажа само", допълни той.

Запитан дали е бил затруднен от обратния гард на съперника, боксьорът ни заяви: "Вече се научих да се справям с това. Разочарован съм, разочарован за пореден път. Със сигурност бях боксьорът, който показа, че искаше да спечели и с пласирани тони удари може би го показах. За съжаление, съдиите са отново на различно мнение". А ето кога преди това Асенов се изправи срещу ескобар, какво се случи и как го коментира той.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


Гробаря от София, покорил Франция и вдъхновил легендарния Лев Яшин

Името Димитър Антонов едва ли говори много на съвременните фенове на футбола. Вратарят, който е един от първите...

Реклама

Най-четени новини


виж всички