Антъни Иванов очаква медал за българското плуване в Париж 2024


Антъни Иванов очаква медал за българското плуване в Париж 2024
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1869 0

Българският плувец Антъни Иванов се прибра в България след участието си на Олимпийските игри в Токио. Иванов призна, че още го е яд за представянето му на Игрите, като отново подчерта, че не е бил достатъчно добре подготвен психически. Той заяви, че финал в плуването щеше да бъде успех за него. Иванов смята, че след 3 години на Олимпийските игри в Париж България може да вземе медал в плуването.

"Още ме е яд за представянето ми като цяло. Не съм доволен. Аз съм реалист. Не се и представих зле, но можех да направя доста повече. В главата ми не се получиха нещата. Този път не бях толкова добре подготвен психически. Продължавам да се боря за това, за което работя", започна Антъни Иванов.

"Нармално е да ме е яд. Яд ме е и за много други български спортисти. Плуването беше доста странно. Имаше много хора, които не бяха готови за медал, но взеха - и обратното. Който може да се адаптира най-бързо, да покаже най-доброто там... това е.

Мисля, че финал минимум щеше да е успешна Олимпиада за мен. Явно не е било писано сега. На мен лично ми попречи доста фактът, че няма публика. Аз много обичам адреналина, много обичам шума в залата. Състезанието в ковид обстановка не ми харесват. Нямах адреналин на нито един от стартовете въобще. Изпитах адреналин единствено докато гледах Йосиф на финала", добави още той.

"Въобще не ме интересува какво пишат в интернет. Аз даже обичам да си споря с хората, които говорят простотии. В крайна сметка изпращаме отбор от 5 човека в плуването може би за пръв път от 30 години насам. Имахме финал и полуфинал, няколко национални рекорда. За мен представянето на отбора цялостно беше успешно.

Абсолютно могат да се очакват медали (на Олимпийските игри в Париж). Мисля, че на следващата Олимпиада ще имаме поне 3 до 4 финала. Мисля, че ще вземем поне един медал в плуването. Тогава очаквам да изпратим и по-голям отбор в плуването", завърши Иванов.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички