Антоанета Костадинова: Май жените ще отсрамят България на Олимпийските игри в Токио


Антоанета Костадинова: Май жените ще отсрамят България на Олимпийските игри в Токио
Снимка: Getty images

1872 0

Единственият български спортист, който до момента взе медал на Олимпийските игри в Токио - Антоанета Костадинова, се прибра в България. На летището тя говори пред медиите и сподели впечатленията си от случилото се, като даде и прогноза, че нашата страна със сигурност ще има още медали.

"Няма как този медал да не е изстрадан. От 17 години тренирам. Ето, че усетих тръпката, бях на Олимпиада и беше невероятно. Семейството ми винаги е било до мен. Още не съм осъзнала какво постигнах. Първото нещо, след като се събудих беше да видя дали съм сънувала и проверих дали медалът е още там. За мен беше чест всеки ден да съм рамо до рамо с Мария Гроздева, за да види, че и аз мога. В моите очи Мария винаги е била номер едно. България никога няма да има друг спортист като нея.

Спокойствието е нещото, което ще ми е най от полза. В момента, в който взех медала, бях невероятно спокойна. Изобщо не ми пукаше къде съм. Изкефих се максимално на това, което съм научила от треньора си. Резултатът беше налице. Определено е по-специално, че този медал идва с фамилията Костадинова. Отдавна исках да си сменя фамилията, но у нас е доста дълъг процес. Тази пандемия на мен ми се отрази добре, защото си взех хубава почивка. Когато решихме, че няма накъде и пак трябва да се връщам в залата, го направих с нови сили, заредена. Не знам как се получи така, че точно на Олимпиада да дойде върховият ми момент. Евала на треньора ми. До края на август мисля да си почина" - започна тя.

"До много скоро се бях отказала. Казах си добре, като не става, не става. Явно психиката ми не издържа за форум като Олимпиада. Оказа се обаче, че издържа. Може би в първата секунда, когато видях, че изстрелът ми е деветка ми мина през главата съжалението, че не взех златото. После се зарадвах, че взех медал. Съжалението беше за малко. На 1000% съм сигурна, че ще имаме още медали, няма да съм само аз. Няма да назовавам моите даворити, само ще кажа, че борбата ни е много силна, особено женската. Май жените ще отсрамят България на тази Олимпиада" - допълни още състезателката ни по спортна стрелба.

А как върви България при медалите на Олимпийските игри в Токио според прогнозите на Financial Times?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички