Ще се изсмеете на коментара на Хари Кейн за Brexit в сравнение с този на Киелини


Ще се изсмеете на коментара на Хари Кейн за Brexit в сравнение с този на Киелини
Снимка: Getty Images/Guliver

1929 0

Звездата на Англия Хари Кейн може да е чудесен нападател, но определено не е особено политически грамотен. Неговите коментари за Brexit са смехотворни в сравнение с тези на друга изявена фигура на Евро 2016 - Джорджо Киелини.

И за това си признават дори спортните медии в Англия, където горещо ги интересува не само отзвука за Brexit, но и състоянието на спорта като цяло, както и мнението на националите на "Трите лъва", които са във Франция за Евро 2016.

АНГЛИЧАНИТЕ ОБСЪЖДАЛИ BREXIT НА МАСА ПО ВРЕМЕ НА ЕВРО 2016

"Да, чух за Brexit, обсъдихме го с момчетата, някои от тях изказаха мнение, но не мисля, че някой разбира какво точно се случва. Явно ще трябва да почакаме и да видим какво ще стане", коментира "политологът" Хари Кейн.

От друга страна, думите на Киелини изглеждат далеч по-адекватни на фона на деликатната обстановка в Европа след изненадващия вот на британците да напуснат Европейския съюз.

"Основното притеснение с момента е този вот да не доведе до "ефекта на доминото". Иначе не мисля, че напускането само на Обединеното кралство ще промени статуквото в цялата европейска икономика, или в световната. Ефектът ще е най-вече по отношение на разочарованието, което всички ние изпитваме тези дни.

КОЛКО ТОЧНО ЩЕ ПОСТРАДА ВИСШАТА ЛИГА ОТ BREXIT

Този вот е символ на една обща дискусия, която се усеща в Италия, а и в цяла Европа. Аз, лично, не мисля, че едно недоволство трябва да води към гласуване за дезинтеграция", заяви Киелини по темата Brexit.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички