Италия на Евро 2016 е най-слабата в историята


Италия на Евро 2016 е най-слабата в историята
Снимка: Getty Images/Guliver

1869 0

Забравете за големите шампиони на Италия от далечното и близкото минало. Финалистът от Европейското първенство през 2012 година изглежда далеч по-неубедително и (поне на пръв поглед) несериозно преди първия си двубой от Евро 2016.

Почти няма играч от селекцията на Антонио Конте, който да вдъхва респект, особено в предни позиции. Италианците го докараха дотам, че резервата в Ювентус Симоне Дзадза е най-внушителната фигура в авангарда, а общо повиканите за Европейското по футбол нападатели имат 14 гола с националната фланелка - Дзадза, Грациано Пеле, Едер, Чиро Имобиле, Стефан ел Шарауи и Лоренцо Инсинье.

ДНИ ПРЕДИ ЕВРО 2016 ИТАЛИЯ ОБЯВИ НОВИЯ СИ ТРЕНЬОР

Най-много голове за Италия от настоящата селекция има Даниеле де Роси с 18 попадения, което говори достатъчно за стажа на играчите на Конте. И всичко това идва на фона на факта, че само четири отбора на Евро 2016 са с по-висока средна възраст от "скуадра адзура" - 28 години, 10 месеца и 19 дни.

Опасенията на феновете в Италия не са, че тимът няма да стигне до финал, на Ботуша изобщо не си позволяват да мечтаят за такова нещо - опасяват се да не се изложат още в групите, въпреки че това ще е доста трудно при сегашния формат на Европейското първенство.

Само че компанията на Италия в група Е е кошмарна - Швеция, Белгия и Ирландия...

Има си съвсем резонно обяснение за осакатения състав на Конте и не става въпрос само за контузените и за другите липсващи - когато Италия стана севтовен шампион през 2006 година Серия А бе изградена 66% от италианци, докато сега в местното първенство те са само 36%...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички