Защо отнесохме 5-ца от футболния "колос" Грузия? Ботев Пловдив отговори!


Защо отнесохме 5-ца от футболния "колос" Грузия? Ботев Пловдив отговори!
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

15759 0

Вчера националният отбор по футбол на България допусна една от най-срамните си загуби в цялата история на страната ни. В Разград, на " Хювефарма Арена", "лъвовете" ни играха като "котенца" и допуснаха 5 гола от не толкова претенциозния тим на Грузия

"Кръстоносците" съществуват като национален отбор едва от 1990 година. Нито един път в историята си не са играли на Европейски или Световни футболни финали. Най-големият им успех е победа над световния шампион Уругвай в приятелска среща. Е, поне до вчера. 

Проблемът за всички, които се интересуват от футбол в България, е не, че Грузия ни е победила, а че националите ни не направиха абсолютно нищо, за да се противопоставят...

Питате се защо? Отговорът ще разберете в следващите редове. Колегите от Sportal.bg публикуваха информация, която имат, свързана с "революционно" предложение на един от най-големите отбори от българското първенство - Ботев (Пловдив). Твърди се, че "канарчетата" са изпратили писмо до БФС, в което настояват за промени по Наредбата за първенствата и турнирите:

" Пловдивчани предлагат няколко варианта, всички от които са за увеличаване на бройката на чужденците извън Евросъюза: картотекиране на десет играчи извън ЕС, като десет извън ЕС да играят на терена; картотекиране на десет играчи извън ЕС, като десет извън ЕС да могат да са включени в групата за даден мач, а пет извън ЕС да са на терена; картотекиране на седем играчи извън ЕС, като седем извън ЕС да са на терена; или без ограничения за чуждестранните играчи.

"Жълто-черните" имат предложение и за Втора лига: картотекиране на четирима чуждестранни състезатели без ограничения за правилото ЕС или извън ЕС. Към момента във втория ешелон не се разрешава картотекирането на футболисти извън ЕС, освен в случай, че те имат действащи договори при изпадането на клуба им от елита."

Ботев (Пловдив) предлага 10 от 11-те играчи на терена по време на официалните мачове на отборите да бъдат футболисти извън ЕС, иначе казано чужденци.

Трябва да уточним, че измина само година от последното "революционно" решение на Българския футболен съюз, с което се позволи на отборите да имат петима играчи извън ЕС на терена, от което "намазаха" 11-кратните шампиони Лудогорец и ЦСКА, тъй като те разполагаха и в момента разполагат с най-голям брой чужденци.

В задачата се пита: Българските футболисти кога и къде ще играят, в случай че БФС реши, че "феноменалното" предложение на Ботев (Пловдив) е резонно? А, въпросът е реторичен и отговорът ясен - ще "жънат успехи" срещу футболни "гиганти" като Грузия!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички