Михайлов изуми след резила с Грузия: Всичко беше в наш ущърб!


Михайлов изуми след резила с Грузия: Всичко беше в наш ущърб!
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

6299 0

Капитанът на националния отбор по футбол на България - Николай Михайлов, не можеше да си намери място от яд след трагикомичното "представление" на "лъвовете" срещу Грузия в Разград. 

Национален отбор №83 в света се подигра с избраниците на Ясен Петров и крайното 2:5 беше най-малкото, с което България можеше да се измъкне. Селекционерът подаде оставка, а капитанът заяви, че не е получил толкова голове за цял полусезон с Левски. 

"Общо взето нищо не се получи. Играхме под нивото с Македония, а днес трябваше да реагираме, но не го направихме. Всичко беше в наш ущърб (бел. ред. вратарят визира двете дузпи, рикошети и втори топки, от които повечето са били за грузинските футболисти). Индивидуални грешки, огромен страх и напрежение във всички. Видимо е, че не можем да се защитаваме. На мен толкова голове не са ми вкарвали за цял полусезон в клубния ми отбор. Срам и позор за националния отбор", отсече Михайлов пред БНТ. 

Той сподели, че няма никакво значение дали футболистите са с опит, или тепърва трупат такъв с националната фланелка. Нещо повече - той заяви в прав текст, че проблемите на България се коренят основно у футболистите и тяхната нагласа. 

"Футболистите, млади, опитни трябва да поемат отговорност и да си дадат оценка. Вместо да вървим напред, вървим надолу. Имаме перфектни условия. Трябва да се замислим къде е проблемът. Проблемът е предимно в нас футболистите.

Във футбола е имало много нереални резултати. Ужасяващ резултат. По-зле е представянето като игра. Винаги може да загубиш мач, но не по този начин. Ние грешим още в самия наченък, не можем да се наредим. Футболистите, ако не идват готови, винаги си е в тях. Потенциалът на тези футболисти не е такъв. Утре е нов ден, но трябва нещо да се промени. Не може да продължава така", допълни Михайлов. 

След оставката на Петров веднага се заговори, че Георги Иванов - Гонзо може да поеме представителната ни гарнитура. Михайлов не изрази мнение за оставката на Петров. 

"Има ръководство, което взима решение. Трябва да се съберем и да изиграем тези два мача по най-добрия начин. Не може, когато всичко е позитивно, да се показваме - трябва и при негативно да поемем отговорност", завърши Михайлов.

Единият от голмайсторите на България също имаше интересно мнение за резила срещу Грузия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички