Загубите от Франция и Швеция ни върнаха в най-слабите години на националния тим


Загубите от Франция и Швеция ни върнаха в най-слабите години на националния тим
Снимка: Guliver/Getty Images

1357 0

Втора най-ниска позиция в месечната ранглиста на ФИФА, която се води от 1993 г., записа България. Благодарение на загубите с 1:4 от Франция и 0:3 от Швеция в световните квалификации държавният ни тим се срина с 15 места надолу и заема 89-ото място в подреждането за октомври.

По-зле България е била само през април 2012 г. Тогава националният е 96-и. Сривът е заради плачевните резултати в предходната година под ръководството на Лотар Матеус.

След поемането на поста от Любослав Пенев имаме само 1 мач в началото на 2012-а - 1:1, в контрола с Унгария. През първите месеци на същата година обаче се играят мачове на други континенти и затова отбори от тях дърпат за сметка на нашия, който има слаб точков актив.

През същата 2012 г. обаче е и най-големият скок, който България прави в 23-годишната история на световната ранглиста. Точно преди 4 г. след добрата серия при Любо Пенев националите дърпат с 34 места и са 40-и в класацията.

В новата България е между Азербайджан и Казахстан. В актуалната ранглиста пред нас са отбори като Бенин (66), Сейнт Китс и Невис (73), Фарьорските острови (74), Кюрасао (77), Антигуа и Барбуда (82) и Хаити (87). От съперниците ни в световните квалификации само Люксембург е зад тима на Петър Хубчев - 130-и.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички