Кременлиев с интересен коментар за националите: И Путин да дойде няма да бъде по-различно


Кременлиев с интересен коментар за националите: И Путин да дойде няма да бъде по-различно
Снимка: Getty Images/Guliver

1953 0

Големият български бранител Емил Кременлиев изказа много интересно мнение относно националния ни отбро по футбол. Той разкри проблемите, които спъват българския футбол, като се започне от неправилната работа в школите и липсата на финансови средства.

"Имам малко по-различно мнение за националния отбор. Аз не съм от властта на четвъртите в света, които уж "убиха" футбола.

Само искам да кажа, че и Меркел да сложите, и Бойко Борисов, и Путин няма да бъде нищо по-различно в момента. Това е действителността.

При положението, в което са стадионите, как тренират децата... Каквото и да говорим, има няколко клуба, които развиват футбол, другото е..." заяви многозначително бившият защитник.

Попитаха бивш капитан на ЦСКА и Левски кой подкрепя, а отговорът му изуми всички

Запитан за евентуалните ни амбиции за класиране на Свтовното първенство той отговори красноречиво.

"Е, как ще играеш на световно? Спомням си, като бях в Германия, синът ми отиваше да играе футбол вечерта и се чудех къде е отишъл, за да ги погледам малко. Оглеждам се, няма ги. Попитах и ми посочиха стадиона.

Прекрасен стадион с трева като тази, която е в момента на "Парк де Пренс". Там игреха децата, сложили си бяха вратички и конуси. Отстрани имаше хора, които работят по стадиона, те ги гледаха, даже даваха наставления. Включих се и аз, заставайки на вратата. Затова е Германия

Дочакахме: Хубчев почва революция в националния отбор

Той не пропусна и темата за новия национален селекционер Петър Хубчев.

"Не бих обвинил никой треньор сега. Хубчев се доказа. Той е малко особняк, "темерут", но разбира футбола. Още тогава постът му беше такъв, че командваше. Разбира футбола, направи успехи в България.

Според Кременлиев трябва да си леко луд, за да поемеш родните национали към този момент.

Казахстан и Азербайджан го могат, само ние - не

" Малко трябва да е луд човек, за да поеме България в момента. Аз не бих го поел сега и да ми предложат, тъй като сега имаш тези футболисти. Интересни са ми тези, които дават акъл. Добре, нека да сложим друг да направи повиквателните за следващия мач.

Но не да е тенденциозно. Примерно, ако е Венци Стефанов, да извика от Славия шест 17-годишни момчета. Много ми е симпатичен и винаги с интерес му чета интервютата.

Горе-долу повиквателните ще са тези, с разлика от две-три имена. Нашите най-добри футболисти са тези, нивото им е това. Примерно най-добрите ни футболисти в кой отбор са - Спартак (Москва) и ЦСКА (Москва) и дотам."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички