Падна първа "глава" след протеста, премиерът: Поисках становище от УЕФА и ФИФА


Падна първа "глава" след протеста, премиерът: Поисках становище от УЕФА и ФИФА
Снимка: Министерски съвет

3768 0

Вече падна първа "глава" по повод кървавия протест на обединени фенове срещу ръководството на БФС. Министър-председателят Николай Денков е уволнил заместник-министъра на МВР Стоян Темелакиев. Това обяви самият той на брифинг пред медиите.

Оценката му на случилото се

"Вместо футболен празник, наблюдавахме грозни сцени на насилие. Основната причина е дългогодишното управление на сегашното ръководство на БФС, довело до упадък на българския футбол. Хаотичните действия на това ръководство допълнително нагнетиха напрежението.

Към това трябва да добавим и грешките на ръководствата на МВР и СДВР, които събраха на едно място враждуващите агитки на футболните отбори", заяви премиерът.

Той благодари на мирно протестиралите запалянковци и поздрави служителите на реда, които са спазили закона по време на размириците.

Писал е на УЕФА, ще потърси и ФИФА

"Не можем да си затворим очите за сцените, в които полицаи бият случайни граждани. Изпратих писмо до централата на УЕФА и до контролната, етична и дисциплинарна комисия на УЕФА с цел да получим тяхното становище за случилото се.

Ще потърсим съдействието и на ФИФА. Възлагам на главния секретар на МВР Живко Коцев незабавно разследване за случаите на насилие - имената на тези полицаи трябва да станат ясни и да бъдат наказани и уволнени незабавно", категоричен бе Денков.

А относно вътрешния министър?

Относно вътрешния министър Калин Стоянов премиерът заяви: "Ще обсъдя този въпрос първо с вицепремиера Мария Габриел, с която ще решим и следващите ни стъпки". И обясни, че е забелязал неадекватна оценка на обстановката от негова страна.

"Каза, че не очаква провокации и не очаква да се случи кой знае какво. Тази сутрин отново се чухме и той ми сподели, че не е видял да се случва кой знае какво", завърши министър-председателят. От Демократична България настояват за оставката на Стоянов. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички