Гриша Ганчев и ЦСКА спрели звезден трансфер на Жорди Кайседо за умопомрачителна сума


Гриша Ганчев и ЦСКА спрели звезден трансфер на Жорди Кайседо за умопомрачителна сума
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

11708 0

Ситуацията около голямата звезда на ЦСКА Жорди Кайседо и предстоящия му изходящ трансфер става все по-заплетена и интересна, след като се оказа, че ръководството на клуба е отхвърлило шеметна оферта, отправена за голмайстора от европейски гранд, научи ексклузивно SportLive.bg

Предложението, на стойност надхвърляща 3 милиона евро, е било напълно официално и входирано в офисите на стадион "Българска армия", но поради определени причини Гриша Ганчев е отказал да продаде голмайстора на отбора. 

Офертата за Жорди Кайседо е от Бешикташ 

Турският гранд е бил напълно сериозен в намеренията си да привлече Жорди Кайседо през това лято. Още през май са започнати преговори, които са довели до това ръководството на футболния колос да изпрати официална оферта за нападателя. 

Тя е била на стойност 3.5 милиона евро (чисто), а като допълнение са заложени 20% от печалбата при бъдещ трансфер на Кайседо - сделка, която би била една от най-големите в историята на ЦСКА!

Това обаче далеч не е всичко. Според предложението на Бешикташ, "червените" ще получат 250 хиляди евро бонус при 25 изиграни мача от Кайседо, както и още 250 хиляди евро, ако той достигне до кота 50. 

Офертата съдържа и примамлива клауза "Шампионска лига". Ако за периода на договора на играча клубът влезе в груповата фаза на турнира, ЦСКА ще получи 400 хиляди евро бонус. Клаузата може да се активира два пъти, което означава, че ако Бешикташ влезе 2 или повече пъти в групите, "армейците" ще получат 800 хиляди евро. 

По този начин цялата трансферна сума за Кайседо може да набъбне до 4.8 милиона евро + процент при бъдеща печалба от продажба. Самият играч е бил готов да премине в Бешикташ, научи още SportLive.bg!

Гриша Ганчев изненадващо отказал предложението 

Малкото хора, които знаят за предложението, са изненадани от действията на боса на ЦСКА. Ганчев е отказал офертата, като основният аргумент е фактът, че сумата от 3.5 милиона евро е била разпределена на 4 вноски, продължаващи до лятото на 2024 година (първата вноска е била с най-висока стойност).

Ганчев и ЦСКА са поискали сумата накуп, въпреки че е все по-честа практика в европейския футбол трансферната сума да се изплаща на няколко вноски в продължение на между 2 и 5 години. 

Какво е бъдещето на Кайседо? 

Почти със сигурност ЦСКА и Жорди Кайседо ще се разделят през лятото, тъй като не липсват оферти към "червените". Напрежението между клуб и играч обаче е голямо, за което свидетелства и признанието на агента на еквадореца, който направи страшни разкрития за комуникацията си с ЦСКА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички