Венци Стефанов: Родните клубове да плащат данък "лукс" за използване на чужденци!


Венци Стефанов: Родните клубове да плащат данък "лукс" за използване на чужденци!
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2542 0

Членът на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов заяви, че българският национален отбор не се представя на ниво заради това, че родните клубове разчитат на много чужденци. Той излезе с предложение как да се действа в Първа лига по този въпрос.

"Всички са виновни за тъжното състояние на националния ни отбор. Не съм пророк, не съм месия, всеки нормален човек знае, че без наши играчи във водещите клубове няма как да имаме национален отбор. Каквото си посял, това ще жънеш. Ние нито сеем, нито жънем", каза Стефанов пред "България днес".

"Всички са виновни, като се започне от държавата. За 30 години от т.нар. демократични промени никой не обърна внимание на спорта, не само на футбола. Всеки гледа само да цапардоса парите. Не се работи с школите, училищата, няма стадиони. Видяхме в Унгария какво е, такава трябва да е държавната политика", продължи президентът на Славия.

Според него БФС е трябвало да въведе лимит на чужденците в отборите. "Тези от Европейския съюз няма как да ги ограничиш, останалите да са до пет човека. Може да се поощрява пускането на юноши и български футболисти. Единствено Славия от водещите отбори залага на свои момчета. Аз си обичам децата, това е моята борба. Тези, които залагат основно на чужденци, трябва да плащат данък "лукс". И парите да отиват за клубовете, които развиват собствените си школи", предлага той.

"Не е вярно, че чужденците излизат по-евтино. Какво ти струва едно момче от школата? За 200 000 да го продадеш, пак си на печалба. Тук взимаме някакви Бамби от плажовете, които освен това са неблагодарни. Само билетите им до Ангола или Бразилия струват повече от инвестицията в един юноша. Ако не се работи с школите, успехи няма да има. Дотогава ще сме туристи, всеки ще ни бие и ще сме на нивото на Гибралтар", ядосва се Стефанов. По-рано Стефанов остро разкритикува Димитър Бербатов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички