Венци Стефанов в свой стил: Решиха дербито в бусчето, да няма съдии, а само ВАР


Венци Стефанов в свой стил: Решиха дербито в бусчето, да няма съдии, а само ВАР
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

8178 0

С леко закъснение, но напълно в своя стил - президентът на Славия - Венци Стефанов, реагира остро на съдийските решение при загубата на Славия в столичното дерби срещу Локомотив София.

Какво се случи?

"Белите" допуснаха поражение на стадион "Локомотив" с 0:1. Единственото попадение падна секунди след спорно отменено такова за гостите. Именно това отприщи гнева на треньора Златомир Загорчич, който едва не наби както главния съдия Красен Георгиев, така и свой колега. Според боса, реакцията на специалиста е напълно основателна.

Отговорът на президента на столичани

"Как да не са основателни претенциите на Загорчич и играчите, как да не се ядосват? Отменят гол на Славия, една минута, след като е отбелязан. След това има дузпа за Славия, а съдията изобщо не търси ВАР, защо? Значи, за едните може, а за другите - не може", коментира Стефанов пред "Тема Спорт" и продължи.

"За мен това е порочно съдийство. Срещу Арда - същото...Нещата се трупат и понякога човек не издържа, избухва. Това е жива кражба. Накрая да няма съдии и да има само ВАР. В случая не знаем кой решава - съдията ли или ВАР? Само прехвърлят топката. Да се изяснят. То не сме само ние. Цяла пролет всички отбори са недоволни от намесите на ВАР.

Столичното дерби между Славия и Локомотив бе решено от ВАР бусчето пред стадиона. Дано в мача с Локомотив София за Купата, който ни предстои след паузата, да няма такива неща и да има някаква справедливост, която да възтържествува", каза още той, отговаряйки дали е говорил с наставника след случката.

"Какво да говоря със Заги? То не му се говори на човека. Сега 100 процента ще го глобят. Там винаги са принципни и държат на буквата и точката", допълни още Стефанов.

От Славия излязоха и със специална декларация, осъждаща съдийските отсъждания, както и шефа на реферите - Виктор Касай.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички