В Северна Македония са обезпокоени: Полицията в София бие, протестиращите кървят


В Северна Македония са обезпокоени: Полицията в София бие, протестиращите кървят
Снимка: БГНЕС

2104 0

Събитията в София вчера (16 ноември) около протеста срещу БФС по време на срещата между националния отбор на България и Унгария не останаха скрити за Европа и най-вече за балканските ни съседи, а конкретно - в Северна Македония са потресени от случилото се в столицата.

Какво пишат в съседката ни?

Популярното издание в Северна Македония - "sport1.mk", пише потресено за случилото се у нас, като акцентира върху сблъсъците между органите на реда и протестиращите пред националния стадион "Васил Левски" и по целия Център.

"Инцидентите, които се разиграха в българската столица, ескалираха с течение на времето, като полицията дори реши да използва насилие срещу феновете, които протестираха срещу ръководството на Федерацията по футбол на България.

Полицаите бяха безмилостни към протестантите, някои от тях получиха жесток побой и дори влизаха в сгради, където органите на реда смятаха, че има някои от хулиганите", се споменава в материала на сайта.

Фенове на редица клубове у нас се обединиха срещу БФС и изразиха своето недоволство. След същинския хаос в София се заговори за нов протест, а евентуалните дати са две.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички