Протестът няма да е само един? Фенове вече умуват за нови действия, датите са две (СНИМКА)


Протестът няма да е само един? Фенове вече умуват за нови действия, датите са две (СНИМКА)
Снимка: БГНЕС

2483 0

Феновете у нас излязоха на невиждан обединителен протест срещу управлението на БФС, искайки промяна и оставки. Привърженици на редица клубове у нас загърбиха различията си, за да застанат зад обща кауза, а именно любовта си към футбола.

Ще има ли още протести?

Протестът около Националния стадион "Васил Левски" обаче не мина никак спокойно, като напрежението взе връх и се стигна до сблъсъци. Появиха се и не малко видеа на полицейски произвол. От МВР обясниха първоначално, че е имало сблъсъци между враждуващи агитки, но това нещо бе опровергано от редица фракции почти незабавно.

Въпреки погромите и срамната история, която се записа в българския футбол, от БФС мълчат, а оставки няма. Това никак не е в по вкуса на привържениците, като вече се появиха мнения, че това няма да е последният протест.

Съдейки по коментари из социалните мрежи, където се зароди идеята и за първата демонстрация, фенове искат ново събиране в центъра на София, което да е на 22 ноември. Тогава ще е изслушването на Борислав Михайлов пред парламента, където ше трябва да дава обяснения за случилото се покрай евроквалификацията България - Унгария. Защо бе без публика, защо се искаше промяна на мястото, а и за последвалите безредици.

Друга идея, която се среща е за нов протест днес (17 ноември) пред сградата на БФС. За нея обаче има по-малко поддръжници, като няма нищо официално все още нови действия. Очаква се да има развитие в следващите дни, като вероятно зависи и дали все пак ще има реакция от БФС. Междувременно се появи информация, че Борислав Михайлов е бил извикан на разпит.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички