Унгария ще е без своя лидер и капитан срещу България във важния мач по пътя за класиране на Европейското


Унгария ще е без своя лидер и капитан срещу България във важния мач по пътя за класиране на Европейското
Снимка: Getty Images/Guliver

2126 0

Националният отбор по футбол на Унгария ще е без своя лидер и капитан Балаш Джуджак в сблъсъка срещу България, който ще даде шанс на един от двата тима впоследствие да се бори в директен мач за класиране на Европейското първенство по футбол, което ще се проведе през лятото на 2021 година.

В състава на Унгария не попадна и 26-годишният полузащитник на хърватския Осиек - Ласло Клайнхайслер, който също е сред лидерите на тима. За него наставникът на Унгария Марко Роси казва: "Исках да повикам Клайнхайслер, но не можах, тъй като има лични проблеми. Ако той иска, може да ви отговори какви са тези причини".

Обяснение за Джуджак обаче не е дадено и няма яснота каква е причината за отсъствието на опитния 33-годишен футболист. Ето и избраниците на Джуджак, както и отборите, в които играят:

Вратари: Денеш Дибуш (Ференцварош), Петер Гулачи (РБ Лайпциг), Адам Ковачик (МОЛ Фехервар);

Защитници: Барнабаш Беше (Льовен), Ендре Ботка (Ференцварош), Атила Фиола (МОЛ Фехервар), Адам Ланг (Омония Никозия), Вили Орбан (РБ Лайпциг), Силвестер Хандя (МОЛ Фехервар), Атила Салай (Аполон Лимасол), Акош Кечкеш (Лугано);

Халфове: Адам Над (Бристъл Сити), Жолт Калмар (Дунайска Стреда), Доминик Шобошлай (Ред Бул Залцбург), Давид Шигер (Ференцварош), Даниел Газдаг (Хондед), Андраш Шефер (Дунайска Стреда), Томаш Чери (Мезьоковешд), Адриан Шьоке (Хераклес);

Нападатели: Адам Салай (Майнц), Неманя Николич (МОЛ Фехервар), Роланд Салай (Фрайбург), Филип Холендер (Лугано), Кевин Варга (Касъмпаша), Норерт Кьонвеш (Залаегерсег), Бенямин Бабати (Залаегерсег).

А Иван Горанов от България е с коронавирус и е под въпрос за мача с Унгария.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички