Унгария е сред кошмарните съперници за България, националите ни са без победа като гост


Унгария е сред кошмарните съперници за България, националите ни са без победа като гост
Снимка: Ivan Ivanoff / LAP.bg

2201 0

Тази вечер от 21:45 часа България гостува на Унгария, където се очаква "Ференц Пушкаш" да бъде пълен да краен предел. За унгарците това е първа квалификация по пътя за Евро 2024, докато националите ни записаха загуба от Черна гора в петък.

Относно статистиката в двубоите между двата тима - не е никак на страната на българския отбор. Предстоящата среща между Унгария и България ще е 25-та в историята между двата тима. В досегашните равносметката е следната: 13 победи за Унгария, 4 победи за България и 7 равенства при голово съотношение 56:25 в полза на унгарците.

България ще трябва да се бори и срещу статистиката в двубоите срещу унгарците

В България са се играли 11 срещи, в Унгария – 10, a 3 двубоя са играни на неутрални терени. Статистиката показва, че са записани 7 победи за домакините и 3 равенства при голова разлика 32:6 в полза на унгарците, пише "Тема спорт".

Равносметката от 11-те двубоя в България е: 4 победи за домакините, 3 равенства и 4 победи за Унгария при голова разлика 17:15 в полза на българите. За първи път България побеждава Унгария на 7 ноември 1948 година на стадион „Юнак“ с 1:0 след гол на Д. Миланов-Пижо в 15 минута.

Срещу Унгария е регистрирана втората най-тежка загуба в историята на националния отбор на България след тази с 0:13 от Испания. На 17 август 1947 година в мач за Балканско първенство Унгария побеждава на свой терен – на стадион „Ференцварош“ с 9:0. Двубоят България - Унгария ще може да следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички