УЕФА тресна Сърбия, ще посрещнат България на стадион без фенове


УЕФА тресна Сърбия, ще посрещнат България на стадион без фенове
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

697 0

УЕФА наказа жестоко Футболния съюз на Сърбия заради инцидентите с фенове на мача с Черна гора в квалификациите за Евро 2024. Той се проведе на 17 октомври в Белград. Санкцията пряко се отнася и за българския тим, който гостува в Сърбия в последния си мач от кампанията.

Европейската футболна централа санкционира Сърбия за един мач без присъствие на публика и обща глоба от 89 250 евро. Това означава, че на 19 ноември тимът на Драган Стойкович ще играе срещу България без присъствие на публика. Този мач има решаващ характер за "орлите".

Срещата ще се проведе на новопостроения стадион "Дубочица" в Лесковац. Двубоят ще бъде и втори за новия български селекционер Илиан Илиев. Три дни по-рано - на 16-и ноември България приема на "Васил Левски" в София унгарския национален тим.

50 хиляди евро от общата глоба и затварянето на стадиона за един мач са заради расистки скандирания от сръбските фенове. Следващата част от глобата - 10 000 евро, е заради неуспеха ѝ да контролира продажбата на билети за мача с Черна гора, както и за това, че не предприема наказателни или ограничителни действия срещу продавачите на билети на черния пазар, а също така и персоналът ѝ по сигурността не е извършвал проверки на входните и изходните врати на стадиона.

6500 евро са заради хвърлени фойерверки, 750 евро – за паленето на ракети на трибуните, 8000 евро заради блокиране на подходи към улиците за граждани от феновете. И последните 14 000 евро са заради използване на лазерни устройва от феновете, с които са осветявани лицата на футболистите.

В същото време УЕФА глоби и Футболният съюз на Черна гора (FSCG) с 20 000 евро общо и им забрани да водят свои фенове при първото си следващо гостуване. А ето какви са целите на Илиан Илиев в националния отбор и къде вижда проблемите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички