Треньорът на България U21 след жребия: Ще се стремим да излезем с чест от квалификациите


Треньорът на България U21 след жребия: Ще се стремим да излезем с чест от квалификациите
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1259 0

"Ще се подготвим добре, дано този път и съдиите да са по-обективни", това заяви селекционерът на България U21 - Александър Димитров, след като научи жребия на "лъвчетата" за европейските квалификации за форума през 2025 година.

"Бяхме поставени в четвърта урна преди жребия, което автоматично означаваше, че ще се срещнем със силни отбори. Безспорно Германия е големият фаворит - те са настоящите шампиони и не излизат от голямата четворка в последните няколко издания на Европейското. За нас ще е огромно предизвикателство, но и хубава възможност да премерим сили с толкова качествен съперник", обясни Димитров и продължи коментара си:

"С Полша наскоро бяхме в една група и направихме страхотни мачове, но сега времената и поколенията са различни. Ще разчитаме на футболисти, родени през 2002, 2003, 2004 г., които за съжаление нямат никакъв международен опит и не са участвали в Елитен кръг или на финали на европейско първенство. Ще продължим нашата политика да изграждаме играчи за първия отбор на България - по-добре да бъркат при нас, но след това да са готови за мъжкия футбол".

"Изпитвам голям респект и към останалите отбори в групата, футболът навсякъде се развива с бързи темпове и няма лесни съперници. Косово например разполага със страхотно поколение в младежкия отбор. При всички положения ние ще се стремим да излезем с чест от квалификациите", завърши треньорът на България U21, цитиран от "BGNES".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - В националния отбор оптимист: Ще сме готови за Евро 2024!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички