Този път още по-тежко наказание: Затварят "Васил Левски" за мача с Англия?


Този път още по-тежко наказание: Затварят "Васил Левски" за мача с Англия?

3890 0

Стадион "Васил Левски" може да бъде напълно затворен за мача на националите с Англия през октомври. Причината е поредният инцидент, свързан с проява на расизъм от страна на български фен. Подробности за инцидента вижте в този материал.

Според "24 часа", става въпрос за 60-годишен мъж, който се изправил в последната минута и на чист английски изревал “Стърлинг, ти си маймуна”. За него се знае, че е пристигнал от София в деня на мача. За инцидента е бил информиран дежурния делегат на двубоя Петер Лундстрьом от Финландия, който го е описал в доклада си.

В момента България е с две наказания за поведението на публиката. Едното от тях - затворени 3000 места за двубоя с англичаните е заради расизъм по време на мача с Косово, когато се чу “Убий шиптъра”. Последният ни двубой срещу Чехия пък трябва да бъде пред 5000 зрители по-малко заради националистически символ, издигнат по време на гостуването ни в Прага.

Сега всичко зависи от УЕФА - дали ще предприеме светкавично наказание, или пък ще го отложи, което означава, че стадионът може да бъде затворен за второто издание на Лигата на нациите. По-вероятно е обаче да се действа още за двубоя срещу англичаните, които реагираха много остро и предизвикаха сериозен отзвук. Британците вече издействаха наказание за Черна гора в началото на квалификациите, когато част от футболистите на Гарет Саутгейт бяха обиждани в Подгорица. Вижте в този материал как ни обиждаха водещи английски медии след 0:4 на "Уембли".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички