Сърбия се готви за исторически мач срещу България, но Драган Стойкович отправи предупреждение


Сърбия се готви за исторически мач срещу България, но Драган Стойкович отправи предупреждение
Снимка: Getty Images

2543 0

Селекционерът на Сърбия Драган Стойкович Пикси изрази увереност преди евроквалификацията с България. Срещата е в неделя, 19 ноември, в Лесковац. Сърбите се нуждаят само от точка, за да се класират на Евро 2024.

Исторически мач за Сърбия

"Що се отнася до състава, нямам съмнения, знам кои 11 ще излязат на терена утре. Видяхме празен стадион и интересен мач. България е качествен отбор и ние сме много внимателни. Никой не трябва да мисли,  ние или играчите, че мачът ще бъде лесен", заяви той.

Той определи, че предстоящият им мач е най-важният в евроквалификациите. "Ние сами решаваме съдбата си, не мислим да изпуснем такъв шанс. Цяла Сърбия жадува за мача утре и за класирането ни. България има класа, Десподов, Делев, Чочев, Минчев. Добър отбор.С качеството, което има България, не би трябвало да има по-голям мотив от Сърбия. Това е исторически мач за това поколение играчи и те го осъзнават това".

Какъв е козът срещу България?

Според него козът на Сърбия е отборната игра. "Играчите знаят това, колектива и отборния дух. Всеки трябва да даде максимума за националния отбор, без самоизтъкване и неща, които могат да навредят на колектива. Футбол е колективна игра, тази колективна сила, която има, за да украси Сърбия и да покаже някои качества и характеристики утре. Те се жертваха, работиха много, бориха се, бягаха много пъти. В крайна сметка постигнахме успех. Не очаквам нещо да бъде различно утре. Дали сме група от звезди или средни играчи, не е толкова важно, важно е да работим добре като екип. Това, което преживях досега, за мен наистина е удоволствие да работя с тези момчета, защото мисля, че всеки треньор би искал да има такава атмосфера", каза Пикси. Илиан Илиев пък се надява да види същата игра, какво видя срещу Унгария.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички