Сърбия победи Полша и остави България в битката за място на Евро 2021


Сърбия победи Полша и остави България в битката за място на Евро 2021
Снимка: Официален сайт на БФС

2375 0

Младежкият национален отбор на Сърбия до 21 години направи голяма услуга на България, побеждавайки Полша с 1:0 в мач от квалификациите за Европейското първенство през 2021 година. Това означава, че ако България победи поляците в директния сблъсък на 13 октомври, ще се доближи на само един мач от класиране за Евро 2021.

Единственото попадение в срещата отбеляза Велко Николич още в 11-ата минута. Двубоят в Сърбия бе равностоен, като домакините имаха леко преимущество по отношение на притежанието на топката, докато поляците създадоха повече положения за гол пред противниковата врата.

След този мач Сърбия единствено увеличи актива си на четвъртото място в група 5 - 11 пункта. За Полша обаче загубата не бе никак добър резултат, тъй като остава с 16 точки на втората позиция в групата и е само с 2 пункта повече от третия в подреждането България, който спечели домакинството си на Латвия.

До развръзката в груповата фаза остават два мача за България - гостуване на Полша на 13 октомври и домакинство на Естония на 17 ноември. Победа над поляците почти със сигурност ще ни класира за Евро 21, тъй като тимът на Естония е сравнително по-слаб и преодолим съперник (предпоследен в групата със само 4 точки и 31 допуснати гола за 8 мача).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички