Станислав Иванов даде надежда на България за класиране на Евро 2021


Станислав Иванов даде надежда на България за класиране на Евро 2021
Снимка: Оф. сайт на БФС

3679 0

Младежкият национален отбор на България до 21 години победи този на Латвия с 1:0 като домакин в двубой №8 от група 5 на квалификациите за Европейското първенство през 2021 година. Единственото попадение в срещата отбеляза младата звезда на Левски Станислав Иванов, докато гостите трябваше да играят почти цяло полувреме с човек по-малко на терена.

Само две минути след началото на срещата латвийците можеха да поведат в резултата. Удар на Юнис Гринберг срещна гредата на вратата, пазена от Даниел Наумов. Няколко минути по-късно футболистът на гостите Зеленковс едва не си вкара автогол след опит да изчисти центриране. В края на полувремето Тонислав Йорданов и Асен Чандъров бяха близо до гол, но пропуснаха.

В началото на втората част Марко Регза от състава на Латвия получи втори жълт картон и бе изгонен. В средата на полувремето България успя да стигне до гол, след като Станислав Иванов успя да се разпише с глава в мрежата на латвийците. До края на срещата младите "лъвчета" задържаха преднината си и спечелиха 3-те точки.

С победата България се изкачи до третото място в групата с актив от 14 точки и е на само два пункта зад Полша, който 10 минути преди края на мача губи от Сърбия с 0:1*. Това означава, че младежките национали все още имат шанс за класиране, ако победят поляците в директния сблъсък на 13 октомври.

* Полша загуби от Сърбия (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички