Съдбата предначерта "неуспех" за България срещу Сърбия още през 2008 година


Съдбата предначерта "неуспех" за България срещу Сърбия още през 2008 година
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

3392 0

Националният отбор на България по футбол допусна много разочароващо попадение срещу Сърбия в заключителните секунди от мача срещу Сърбия на "Хювефарма", което разби мечтите на "лъвовете" за победа срещу западната ни съседка.

Съдбата на "лъвовете" бе предначертана

Това бе едва третият мач на националния ни отбор срещу този съперник. През 2008-а родните състезатели загубиха с разгромното 1:6 от сърбите в приятелска среща. 2 години по-късно отново съседите ни взеха най-доброто, побеждавайки "лъвовете" с минималното 1:0 като гост отново в контрола, преди да се стигне до вчерашното (20 юни) равенство 1:1.

Головата разлика също е доминираща и е изцяло в полза на сърбите - 8 вкарани гола и едва 2 допуснати от нашите състезатели в тези 3 мача до този момент между нациите.

С най-много попадения в преките мачове между България и Сърбия е Саво Милошевич, който нанизва две попадения през 2008-а година, както и Милан Йованович, който също вкарва 2 в този мач. За България единствените две попадения срещу този съперник пък са вкарани от Благой Георгиев (2008) и Кирил Десподов (2023).

Шанс да сложим край на "черната" серия

Следващият сблъсък между сърби и българи на терена ще бъде на 19 ноември тази година. Двата тима ще се изправят един срещу друг в Белград в мач от евроквалификациите, където нашите "лъвове" ще получат възможността да сложат край на "черната" серия срещу съседката ни.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Как България бе "посечена" от Сърбия през 2008 година (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички