Сираков избухна: Трябват 8 години, за да имаме национален тим, от които не се срамуваме


Сираков избухна: Трябват 8 години, за да имаме национален тим, от които не се срамуваме

6706 0

Легендата на българския футбол Наско Сираков с мъка призна, че стадион "Васил Левски" се е превърнал от непревземаема и за най-големите отбори крепост в разграден двор. Бившият директор на Левски категорично заяви, че не е нормално тимове от ранга на Косово да мачкат националите ни като гост, но вижда каквато и да е промяна най-рано след 6, дори 8 години. И това при условие, че нещата в българския футбол претърпят коренна промяна. 

"Дори да променим всичко, нужни са най-малко между 6 и 8 години, за да имаме национален отбор, от който да не се срамуваме. Не може да идва Косово и да те надиграва, ама тотално, на стадион "Васил Левски". Да те мачка!", каза Сираков в интервю за "България днес". 

Той направи сравнение с времето, когато той беше част от представителния тим на страната през 90-те години, когато България беше истински фактор в световния футбол

"Ние едно време такива отбори не ги брояхме за живи. Националният стадион и преди нас дълги поколения се беше превърнал в непревземаема крепост. Който и да дойдеше тук, дали световен, или европейски шампион, ако измъкне равен, скача и си удря г*за в тавана. Докато сега е разграден двор. 92-а година дойдоха Франция тук с Папен, Мапен, Лоран Блан... и им събухме гащите 2:0", спомни си Сираков една от легендарните вечери на националния ни тим. 

Думите на "синята" легенда идва по-малко от месец преди баражите за участие на Евро 2020. България се изправя срещу Унгария в първия си двубой, за който "лъвовете" загряха през тази седмица с поражение 0:1 от Беларус. Въпреки загубата обаче селекционерът Дерменджиев е видял позитиви в играта на България (думите му вижте тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички