Швейцария ще може да разчита на 11 футболисти от Бундеслигата за мача с България


Швейцария ще може да разчита на 11 футболисти от Бундеслигата за мача с България
Снимка: Getty Images/Guliver

7052 0

Националният отбор на Швейцария ще бъде подсилен с цели 11 футболисти, играещи в немската Бундеслига. Първоначално имаше опасения, че някои клубове от елитното първенство на Германия няма да пуснат играчите си за световните квалификации заради пандемията от COVID-19, но в крайна сметка са им дали разрешение да отпътуват с националните си отбори.

Това означава, че селекционерът на Швейцария Владимир Петкович ще може да използва цял един отбор от топ първенството на Германия. Футболистите от Бундеслигата, получили повиквателна от Петкович, са Ян Зомер, Нико Елведи, Денис Закария и Бреел Емболо (Борусия Мьонхенгладбах), Мануел Аканджи (Борусия Дортмунд), Кевин Мбабу и Адмир Мехмеди (Волфсбург), Стивън Цубер и Джибрил Соу (Айнтрахт Франкфурт), Едмилсон Фернандеш (Майнц 05) и Рубен Варгас (Аугсбург).

Двубоят между България и Швейцария ще се състои в четвъртък от 19 часа на Националния стадион "Васил Левски". Това е първи двубой от квалификациите за Мондиал 2022. Освен с Швейцария, България е в група и с отборите на Италия, Литва и Северна Ирландия. На 28 март България ще домакинства на Италия, а три дни по-късно ще гостува на Северна Ирландия.

Двубоят с Швейцария ще бъде дебют за новия национален селекционер Ясен Петров, който замени Георги Дерменджиев. Селекционерът на България до известна степен изненада с решението си да повика цели 10 играчи, които нямат нито един мач за националния отбор. Какви са целите пред националния отбор и какво иска да вижда Ясен Петров от футболистите - може да видите в това интервю.

Повечето специалисти са на мнение, че България е обречена срещу коравия отбор на Швейцария, който разполага и с много класни имена, играещи в топ първенствата на Европа. Легендата на Германия и бивш национален селекционер на България Лотар Матеус изрази мнение, че в българския футбол нищо не се е променило и "лъвовете" нямат шансове срещу Швейцария.

Подобно мнение споделя и бранителят на Левски с швейцарски паспорт Драган Михайлович, според когото ако Джака и компания са в кондиция, то мач за България няма да има.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички