Матеус: В България нищо не се е променило, националите им нямат шанс


Матеус: В България нищо не се е променило, националите им нямат шанс
Снимка: Getty Images/Guliver

1892 0

Бившият национален селекционер и легенда на немския футбол Лотар Матеус смята, че през последните години няма никаква промяна в българския футбол. Според Матеус "лъвовете" нямат никакви шансове срещу Швейцария в мача за световните квалификации в четвъртък. Матеус отбелязва, че в българския футбол има много лични интереси, включително и икономически.

“За съжаление нищо не се е променило с годините в България. Трудностите взимат надмощие и има много неразбории. Много хора слагат себе си над футбола. България няма никакви шансове срещу Швейцария. Всеки мисли само за себе си и има много непрозрачност - така беше и по мое време, когато бях там.

Има много лични интереси, включително и икономически. Не е въпрос само на футбол, а има постоянна борба за власт. България трябва да вземе пример от Унгария, където са единни в ръководството и са успешни", заяви Лотар Матеус в интервю за авторитетното швейцарско издание blick.ch. 

Матеус бе треньор на България в периода 2010 - 2011 година. Той е сред най-успешните германски футболисти, като има рекордните 150 участия за националния отбор. Кариерата му като треньор обаче далеч не бе успешна, като именно начело на България бяха последните му изяви като наставник. 

Междувременно новият национален селекционер на България Ясен Петров даде обширно интервю преди дебюта си (ето какво каза). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички