Шанс за България? Никой не може да бие "лъвовете" с разлика години наред


Шанс за България? Никой не може да бие "лъвовете" с разлика години наред
Снимка: БГНЕС

2210 0

Основните прогнози за срещата България - Англия са за разгромен успех на "трите лъва" по пътя им към класиране за Европейското първенство по футбол. Но малко хора обръщат внимание на статистиката на родните представители поне що се отнася до домакинските им мачове. А тя може и да не е впечатляваща, но със сигурност не вещае разгром в полза на гостуващия тим. 

В последните точно 4 години България има само 3 поражения у дома във всички мачове, но нито едно от тях не дойде след разгром, а дори напротив. Световният шампион Франция стигна до много трудно 1:0 на стадион "Васил Левски" през 2017 година, а Косово е последният отбор, спечелил в София, стигайки до успеха с 2:3 с гол в добавеното време. През 2015 година пък Босна и Херцеговина печели с 0:1 в друг тежък за гостите мач. 

Последният отбор, спечелил на стадион "Васил Левски" с разлика, е Турция. В контролна среща през май 2012 година южната ни съседка печели с 0:2, а най-тежкото поражение за представителната гарнитура на България е през 2011 година с 0:3 от Англия. Изключвайки поражението от "трите лъва" в квалификациите за Евро 2012, трябва да се върнем през далечната 2005 година за друг разгром на "Васил Левски". Той беше нанесен от традиционно неудобната Швеция, която спечели с 3:0 в мач от квалификациите за Мондиал 2006. 

В последните 13 мача на родна земя България има едва 3 поражения, а загуби у нас инкасираха отбори от ранга на Швеция и Холандия. За съжаление обаче, "лъвовете" ще трябва да търсят позитивен резултат срещу Англия без един от най-добрите играчи на разположение на Красимир Балъков, който получи контузия (подробности четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички