Сериозен проблем за Дерменджиев: Десподов може да пропусне първия бараж


Сериозен проблем за Дерменджиев: Десподов може да пропусне първия бараж
Снимка: Getty Images/Guliver

3068 0

Един от най-добре представилите се през 2019 година български национали - Кирил Десподов, може да пропусне предстоящите мачове на А-отбора ни. Според "България днес", крилото е контузен и няма изгледи скоро да се завърне в игра. Десподов е получил травмата по време на тренировка на зимния лагер със своя клуб Щурм (Грац).

От Щурм засега пазели в тайна каква е контузията и колко време ще се лекува играчът. Той не е влизал на терена от 21 януари, не може да тренира наравно със съотборниците си и в момента прави леки натоварвания във фитнеса. През останалото време Десподов се възстановява вкъщи.

С този проблем обаче е наясно селекционерът Георги Дерменджиев, който остана и без доскорошния капитан на тима Ивелин Попов. На отбора му предстоят два изключително важни мача - баражите за класиране на Евро 2020 и той иска да разчита поне на Десподов за тях.

България играе контрола с Беларус на 26 февруари, а на 26 март посреща Унгария в първия бараж. Според изданието, крилото няма да е готов за първия мач, но надеждите на щаба на Дерменджиев са той да се възстанови за втория. Тъй като обаче звездата е пропуснал зимната подготовка с Щурм заради контузията, това ще се отрази неминуемо на формата му. А кой футболист ще се завърне в националния отбор след близо 3 години вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички