Дерменджиев: Възможно е и футболист от Втора лига да попадне в националния отбор


Дерменджиев: Възможно е и футболист от Втора лига да попадне в националния отбор
Снимка: БГНЕС

2490 0

Националният селекционер Георги Дерменджиев е в Турция, където даде интервю за колегите от Sportal. 65-годишният специалист наблюдава контролите на родните клубни отбори в търсене на най-добрите футболисти за решителния бараж срещу Унгария за класиране на Евро2020.

„Като старши треньор на националния отбор искам да видя състоянието на играчите, но това е моментното състояни, защото всички знаем, че периодът е подготвителен. Не е равномерна подготовката на всички. Има разлика, но това зависи от самите треньори и насочеността на отборите, кога искат да бъдат играчите във форма. Възможно е и някой футболист от Втора лига да попадне в полезрението ми. Наблюдаваме доста играчи“, каза националния селекционер.

Дерменджиев коментира и бъдещето в националния отбор на досегашния капитан Ивелин Попов и възможността той да се върне за решителните мачове през март. „Ще имам разговор с него, но предварително не мога да кажа какъв ще бъде изходът“, сподели треньорът.

Накрая той спомена и случващото се в двата софийски гранда Левски и ЦСКА. „Надявам се случващото се в Левски да не се отрази на националите от отбора. Мисля, че всичко там ще бъде наред и играчите ще бъдат в оптимална форма за мача, който ще играем през март. Не мога да правя анализ на ЦСКА като резултати. Интересуват ме националните играчи, които ние сме набелязали“, добави Дерменджиев. А ето кой футболист е отказал да играе за България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички