Селекционерът на Унгария: Исландия е по-слаба от Русия и Сърбия, но по-силна от България


Селекционерът на Унгария: Исландия е по-слаба от Русия и Сърбия, но по-силна от България
Снимка: Getty Images/Guliver

1683 0

Селекционерът на Унгария Марко Роси сравни отборите на България, Русия и Исландия. Срещу България "маджарите" играха плейоф за класиране на Евро 2020, а със същата цел те ще се изправят срещу Исландия през ноември. Срещу Русия пък те завършиха с нулево равенство в мач от Лигата на нациите. Припомняме, че Унгария победи нашия отбор с 3:1 в София.

"Не мисля, че стилът на Исландия напомня някой от тези на България, Сърбия или Русия. Исландия играе в схема 4-4-2. Тя работи много добре, а Финландия също успешно прилага тази схема. В Исландия има редица добри играчи, които могат много добре да играят на статични положения, на фланга", анализира Роси, цитиран от "Sport24.ru".

"Исландия има двама силни нападатели, но е по-слаба от Русия и Сърбия. Но от България е по-силна. Готвим се за този мач последните 6,8 или дори 9 месеца. Това е различен мач, с различен съперник и различен стил на игра. Ние знаем как ще играят те", допълни наставникът. А колко останаха отборите в Европа, които в исторически план не са ни побеждавали, вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички